Blogs

Baudpilnai vasarai - noderīgi Ripo pirkumi Tavam mājoklim

Šogad vairāk nekā jebkad pavadām daudz laika savos mājokļos. Taču, lai baudītu vasaru pilnā komfortā, Tu vari to uzlabot tā, kā līdz šim nebiji iedomājies. Baudi svaigu gaisu, neraizējoties par odiem, mušām un citiem knišļiem, pasargā mājokli no karstuma, radi jaunu kūrorta cienīgu atpūtas zonu savā dārzā vai uz terases, piešķir jaunu skatu uz vecām lietām mājoklī, dārza un arī garāžā. Pēdējais laiks sagatavot mājokli un iepriecināt sevi un ģimeni ar lietderīgiem jauninājumiem, kas priecēs daudzu gadu garumā!

Insektu sieti logiem un balkona vai terases durvīm

Nekas tā nevēsta par vasaras iestāšanos kā odi. Efektīvākais veids kā novērst odu, mušu, bišu, lapseņu, naktstauriņu un citu lidoņu nevēlamo ciemošanos mājoklī ir insektu siets, kas tiek uzstādīts loga veramajai daļai un arī durvīm, piemēram, balkonam, vasarnīcai vai terasei. Insektu sieta priekšrocība pār citiem pretodu “ieročiem” un mušu novēršanas metodēm ir augsta kvalitāte ar garantētu efektivitāti un iespēju pilnība aizmirst par knišļiem daudzu sezonu garumā dzīvoklī, privātmāja, vasarnīcā, lauku mājā, birojā un citviet.

Atšķirībā no elektriskiem odu ķērājiem, pretodu tabletēm vai mušpapīriem, insektu siets rāmī pielāgojas Jūsu ikdienas gaitām un neprasa īpašu kopšanu vai regulāru apkopi. Ripo sietu klāstā ir vairāki vēršanās varianta dizaini gan loga, gan durvju sietiem, atkarībā no vēlmēm un to izmantošanas biežuma.

Iestiprināmais siets logam ir ekonomiskākais un vienkāršākais siets, kuru liek logiem kas tiek izmantots tikai lai izvēdinātu telpu. Veramais siets logiem un durvīm ir ērts variants terasei, balkonam vai citviet, kur durvis tiek izmantoti biežai caurstaigāšanai, bet logs – lai aplaistītu puķes vai pasniegtu gardumus caur logu uz terases galdu. Platākām durvju ailēm var likt divviru veramos sietus. Ja mājās ir mājdzīvnieks – sieta apakšējā daļā var ielikt skrāpējumu izturīgo sietu vai dzīvnieku durtiņas suņiem un kaķiem. Rullo siets ir kompakts un ērts risinājums, kuru var nolaist lejā tieši tad, kad tiek vērts vaļā logs. Šī ir neslikta opcija arī durvīm, kuras tiek reti izmantotas caurstaigāšanai. Tāpat, piedāvājam arī bīdāmas sieta durvis, kuras var aprīkot ar automātisku vēršanu – ekskluzīvs risinājums lieliski iederas namos ar lieliem logiem un platu terases zonu. Plisēts siets durvīm – jaunākais produkts mūsu klāstā – ir kompakts risinājums durvīm mazās telpās. Līdzīgi rullo sietam – to var atvērt un aizvērt tikai tad, kad nepieciešams, jo tā gofrētais siets paslēpjas šaurā kastē durvju rāmī ailes sānos.

Atkarībā no vajadzībām katra istabā, ir iespēja izvēlēties starp 4 pinuma veidiem: standarta siets ar 60% caurredzamību; īpaši smalkais Transpatec siets ar 80% caurredzamību; Polltec siets ar ziedputekšņu aizturēšanas tehnoloģiju; un skrāpējumu izturīgs siets, kura pinums ir gana stiprs lai izturēta kaķa nagus. Tāpat, var izvēlēties rāmja krāsu, lai tas ir vizuāli pieskaņots loga rāmja krāsai un lieki neaizceļas. Sieti ir izgatavoti pēc Jūsu noteiktajiem izmēriem un ir piemēroti jebkura izmēra logiem ar koka, PVC un alumīnija rāmi, tos ir gana viegli pasūtīt caur mājaslapu un uzstādīt pavasarī un noņemt, līdz pienāk nākamais gads.

Apskati insektu sietu produktu klāstu šeit.

Pergola dārzam un markīze terasei

Ja esat laimīgs privātīpašuma saimnieks ar dārzu, terasi vai pat lielāka izmēra balkonu, tad ļoti iespējams, pergola vai markīze ir tieši tas, kas visu šo laiku bija nepieciešams atpūtas zonas iekārtošanai. Pergola rada kūrorta cienīgu atpūtas vietu un rada īsto atmosfēru relaksācijai svaiga gaisā. Šie mūsdienīgie saulessargi ne tikai vizuāli izdaiļo visu dārzu vai nama fasādi, bet arī pilda funkcijas, kuras novērtēs ikviens ģimenes loceklis. Pie fasādes uzstādīta markīze un pergola rada noderīgu zonu, kur paslēpties no karstās saules, kā arī aizsedz logus un mazina karstumu arī iekštelpās. Nojumes “iezīmē” zonu, kuri var ierīkot savām vajadzībām – sauļošanās zonu, vietu ģimenes maltītei, bērnu spēļu stūrīti vai vietu rīta vingrošanai, jogai un meditācijai. Nojume pasargā ne tikai no saules stariem, bet arī lietus, savukārt vesela pergolas konstrukcija aizsedz arī no vēja. Izmērus, dizainu, krāsas un vadāmību var pilnībā modificēt atbilstoši savam budžetam un iecerēm.

Izvēlies markīzi, ja vēlies klasisku nojumi vasaras sezonai un aizbīdi to ciet tad, kad tā nav nepieciešama. Markīzi var darbināt manuāli ar rokas kurbuli vai aprīkot ar automātiku. Ripo piedāvā vairākus markīzes modeļus un plašu audumu krāsu un dizainu klāstu – noteikti atradīsi īsto savai gaumei.

Pergola ir lielāks, taču arī iespaidīgāks un funkcionālāks ieguldījums. Šī izturīgā metāla konstrukcija ar jumtu, kas sastāv no grozāmām lamelēm un iebūvētu lietusūdens novadi stabos var papildināt ar teju visu, kas ir padomā. Pergolu var uzstādīt kā brīvi stāvošu vai piekļautu pie sienas, un aprīkot ar sānsienām un pat iebūvētu apgaismojumu un audio sistēmu. Ripo piedāvā divu pārbaudītu pergolu ražotājus no Polijas (SELT) un Beļģijas (Renson) katrs savā cenu kategorijā un ar unikālām dizaina iespējām.

Apskati markīžu produktu klāstu šeit un pergolu klāstu šeit.

Ruļļu slēģi logiem un durvīm

Vasarā nedrīkst aizmirst par drošību – ceļojot, dodoties atvaļinājumā vai lauku mājā, pilsēta masveida paliek tukša, un mājokļi – neaizsargāti. Ruļļu slēģi ir efektīvs risinājums īpašuma pasargāšanai no zagļiem. Metāla slēģi pilnība aizsedz logus un durvis un pasargā dzīvokli, privātmāju, vasarnīcu un kafejnīcu gan dienā, esot darbā, gan naktī, prombūtnes laikā un arī tad, kad visa ģimene guļ mājās.

Tie funkcionē ne tikai kā sargs no garnadžiem, bet arī absorbē ielas trokšņus un bloķē saules staru gaismu un karstumu – lieliska opcija tiem, kuri novērtē garākus rītus vai diendusas. Ruļļu slēģi ir aktuāls risinājums pilsētas aktīvajās ielās esošajiem dzīvokļa logiem pirmajā stāvā u privātīpašumiem, kuri lielāko gada periodu ir atstāti nepieskatīti, ka arī veikaliem un kafejnīcam ar lieliem skatlogiem.

Metāliskie ruļļu slēģi ir izturīgi un viegli verami manuāli vai automātiski ar rokas kurbuli, tālvadības pulti, sienas pogu u.tml. Standartā ir pieejamas vairākas krāsas, taču to var pielāgot fasādei, nokrāsojot jebkurā RAL tonī ar izturīgu pulverkrāsu. Ja logu un durvju ailes vēl nav līdz galam izbūvētas vai tiek renovētas, ruļļu slēģu kasti var iebūvēt ailes iekšpusē lai tā ir apslēpta, vai arī uzmontēt zem vai virs ailes.

Apskati ruļļu slēģu produktu klāstu šeit.

Saules žalūzijas karstākajiem logiem

Salīdzinot ar parastiem iekštelpu aizkariem, fasādes žalūzijas ir par 80% efektīvākas saules staru karstuma apslāpēšanā. Šis ir galvenais iemesls, kas paskaidro ārējo žalūziju nepieciešamību. Nekādu biezo un smagnējo interjera aizkaru vai problemātiska kondicioniera uzstādīšana, aprūpe un vēsā gaisa izraisītu vasaras apaukstēšanos.

Fiksētās žalūzijas ir lielisks risinājums ne vien lieliem vai maziem standarta logiem, bet arī stikla fasādēm un jumta logiem birojos, mācību iestādēs, bibliotēkās, lidostās un restorānos. Ārējās saules žalūzijas ir videi draudzīgs risinājums, kas vienlaikus akcentē fasādi un piešķir ēkai savu unikalitāti. Pārvērt pat visparastāko rindas māju vai garlaicīgu fasādi par unikālu, padarot žalūzijas par tās galveno akcentu.

Grozāmi saules aizsargpaneļi ir ērts ikdienas risinājums un lieliska izvēle dizaina ēkām. lameļu leņķi var regulēt no 0 līdz 90 grādiem, atkarība no saules gaismas daudzuma un dienas stundām. Pieejami vairāki lameļu formas dizaini un krāsas, lai tās izcili iederētos fasādē. Viena moduļa izmēri sniedzas līdz 4x6 metri un tos var uzstādīt gan uz logiem, gan stikla fasādēm.

Fiksētie saules aizsargpaneļi pilda tādu pašu funkciju, tikai tā lameles nav grozāmas, bet gan paliek fiksētas. Šīs žalūzijas ir lieliski piemērotas lielām ēkām un stikla fasādēm, kā arī pārkārēm un norobežojumiem. Konstrukcija ir stingra un īpaši izturīga, veidota no ekstrudēta alumīnija.

Venēcijas žalūzijas ir ērta un universāla izvēle dzīvokļiem, privātmājām un pasīvām ēkām. Šīs žalūzijas var pilnībā pacelt un nolaist, papildus mainot smalkāka izmēra lameļu leņķi, atkarība no nepieciešama gaismas daudzuma telpā, un to plašais dizainu klāsts harmoniski iederēsies dažāda stila ēkās.

Rullo žalūzijas no auduma ir skaists dizaina risinājums, kas labi iederas minimālā stilā ierīkotos mājokļos. Atkarībā no izvēlēta auduma veida un krāsas, tās var ne vien bloķēt saules staru ietekmi, bet arī gaismu telpā. Ja vēlies pasargāt mājokli no karstuma, nezaudējot dienas gaismu ofisā vai viesistabā – izvēlies baltus vai gaišas krāsas audumu, savukārt ja vēlies tumsu un ilgāku naktsmieru guļamistabā – izvēlies tumšas krāsas audumu.

Gādājot par pilnu komfortu, žalūzijas var grozīt un vērt vaļā gan manuāli (ar rokas kurbuli), gan automātiski, aprīkojot ar automātiku un izvēloties sienas pogu, tālvadības pulti vai pat mobilo telefona aplikāciju un gudrās mājas aplikāciju, kura vadoties pēc meteo prognozēm kontrolēs žalūziju stāvokli, verot tās vaļā vai ciet atkarībā no laikapstākļiem.

Apskati saules žalūziju produktu klāstu šeit.

Apdares flīzes fasādei un interjeram

Kurš būtu domājis, ka šogad tik daudz laika pavadīsim savu mājokļu sienu ieslodzījumā. Izmanto šo laiku lietderīgi un atjauno skatu uz vecām lietām, izvēloties dekoratīvās akmens un ķieģeļu flīzes kā galveno akcentu. Mitruma un sala izturīgās Stegu flīzes var izmantot gan uz fasādes, gan interjerā. Vannas istaba, virtuve, guļamistaba, viesistaba, gaitenis, trepes, pagrabstāvs, skurstenis, garāža, priekšnams, fasādes daļās un balkons var kļūt par Tavu jauno projektu, ko atjaunot paša rokām! Ekoloģiski ražotās flīzes plešas krāsu, formu un dizaina variācijās, lai radītu pareizo noskaņu un reālistisku efektu uz sienām. Izvēlies starp veclaicīgu un mūsdienīgu ķieģeļu variācijām, apmāni ar raibām, tekstūrainām un raupjām akmens flīzēm, kas izskatās gluži kā īstas.

Ja esi svaigu pārmaiņu meklējumos, bet jaunā stila iecere vel nav atnākusi – iedvesmojies no flīzēm un sāc veidot interjeru pēc sajūtām un noskaņojuma, ko rada Tavas iecienītākās flīzes. Izcel TV zonu viesistabā, izdekorē kolonnas vai atsvaidzini skatu uz trepēm – izmanto flīzes ne vien visas sienas noklāšanai, bet dažu akcentu izcelšanai vai zonu sadalīšanai telpās. Neatkarīgi no tā, vai vēlies doties eksotiskā, bagātīgā, minimālā vai urbānā virzienā ar jauno interjeru – paliekošas dekoratīvās ķieģeļu un akmens flīzes palīdzēs radīt vēlamo noskaņu labāk par jebkuru citu interjera dekoru.

Apskati visu sienas apdares klāstu šeit.

Garāžu vārti

Kad vēl rakņāties pa instrumentu kastēm un darīt vīru lietas garāžā, ja ne vasarā. Ja jūti, ka ir pienācis laiks mainīt vecos un nolietojušos garāžu vārtus uz jauniem – izvēlies pārbaudītas vērtības un atzinību ieguvušos TermoLift garāžu vārtus.

Garāžu vārtus uzskata ne vien par garāžas, bet arī visas mājas sirdi – galu galā, tā ir lielāka kustīgā ēkas daļa. Tāpēc svarīgi, lai vārti ir ne vien ērti un droši ikdienas lietošanā, bet arī skaisti un vizuāli pieskaņoti fasādei. Vairāk nekā 25 gadu pieredze vārtu tirgū garantē ne tikai gala preces, bet arī pieredzējušu speciālistu montāžas un apkalpošanas kvalitāti.

Garāžu vārtu ir paneļi 42 mm biezi, izgatavoti no metāla plāksnēm un pildīti ar siltumizolācijas materiālu. Pārdomātais paneļu dizains vēršanas laikā neļaus iespiest starp paneļiem pirkstus, bet sānu un apakšējās malas anotējums un Blīvgumija nodrošinās ilgāku kalpošanas laiku un saglabās labu vizuālo stāvokli. Var izvēlēties manuālo vēršanu, vai arī aprīkot ar automātiku un izmantot tālvadības pulti, kodu atslēgu, sienas pogu pat telefona aplikāciju. Papildus, vārtos var ierīkot servisa durvis ar standarta vai zemo slieksni, kas ļauj ātrāk un ērtāk piekļūt garāžai, nepaceļot vārtus. Tāpat, ir iespēja pievienot ventilāciju, rokturi ērtai vēršanai un lodziņus – vienu, vairākus, vai cauri visiem vārtu paneļiem.

Ripo vārtus krāso ar noturīgu pulverkrāsu vienā no RAL toņiem – mājaslapā var redzēt pamata krāsu paleti, taču ja ir padomā kas unikāls – vienmēr atrodam kopīgu risinājumu un individuāli pieeju katram projektam un klienta vēlmēm.

Izvēlies savus jaunos garāžu vārtus šeit.

 

 

Sazinies ar mums, lai pilnveidotu Tavas mājokļa labierīkošanas ieceres, un piepildi sapni par skaistu, drošu un ērtu vasaru ar RIPO.