Blogs

Ko darīt ar insektu sietiem nesezonas laikā?

Insektu sieti ir neaizstājami siltajos gada mēnešos, kad vēlamies pasargāt sevi, savus mīļos no nevēlamiem kukaiņiem. Tomēr, kad beidzas insektu sezona, bieži vien rodas jautājums – ko darīt ar uzstādītajiem insektu sietiem?

Pareiza uzglabāšana un kopšana nesezonas laikā pagarina to kalpošanas laiku. Kā arī nodrošina, ka sieti būs gatavi lietošanai nākamajā sezonā. Iepazīsties ar vērtīgiem padomiem un uzzini, kā pareizi uzglabāt un kopt dažādu veidu insektu sietus.

 

Insektu siets rāmī

insektu siets rāmī

Uzglabāšana

Insektu siets rāmī var tikt atstāts uzmontēts, bet ir arī iespēja to nomontēt un uzglabāt sausā un tīrā vietā, piemēram, garāžā vai noliktavā. Ja izlemjat sietu atstāt uzmontētu, pārliecinieties, ka tas ir droši nostiprināts un aizsargāts no jebkādiem laikapstākļiem.

Kopšana

Insektu siets rāmī ir viegli tīrāms – to var noslaucīt ar mitru drānu, taču jāizvairās no raupjiem audumiem vai birstēm, lai nesabojātu sieta materiālu. Vēl viens ērts tīrīšanas veids ir ievietot sietu dušā un noskalot to ar ūdeni. Tomēr, augstspiediena mazgāšanas instrumentus nevajadzētu izmantot, jo tie var bojāt sieta konstrukciju.

 

Rullo insektu siets

 rullo insektu siets

Uzglabāšana

Rullo insektu siets ir ļoti vienkārši uzglabājams nesezonas laikā. Vienkārši uzrullējiet sietu uz augšējo kaseti, kur tas būs droši pasargāts no netīrumiem un bojājumiem. To var atstāt uzmontētu visu ziemas sezonu, jo kasete aizsargā sietu no apkārtējās vides ietekmes.

Kopšana

Līdzīgi kā insektu siets rāmī, arī rullo moskītu siets ir tīrāms ar mitru drānu, noslaukot putekļus. Izvairieties no raupjiem materiāliem, kas var sabojāt sieta virsmu, un nelietojiet birstes.

 

Veramās insektu sietu durvis

moskītu durvis

Uzglabāšana

Veramās sietu durvis var vai nu atstāt uzmontētas, vai arī noņemt un uzglabāt, līdz nākamajai sezonai. Ja izvēlaties durvis noņemt, uzglabājiet tās sausā un tīrā vietā, lai izvairītos no netīrumiem un mehāniskiem bojājumiem.

Kopšana

Šo sietu durvju kopšana ir vienkārša – tās var noslaucīt ar mitru drānu. Ja vēlaties veikt rūpīgāku tīrīšanu, durvis var ievietot dušā un noskalot ar ūdeni. Tomēr nedrīkst izmantot augstspiediena mazgāšanas līdzekļus, lai nebojātu to struktūru.

 

Bīdāmās plisē sietu durvis

Bīdāmās Plisē sietu durvis

Uzglabāšana

Bīdāmās plisē sietu durvis nesezonas laikā var atstāt uzstādītas, vienkārši aizbīdot sietu uz sānu profilu. Tādejādi durvis ir pasargātas no bojājumiem un netīrumiem, un tās saglabā savu funkcionalitāti līdz nākamajai sezonai.

Kopšana

Līdzīgi kā citi insektu sieti, arī bīdāmās sietu durvis var tīrīt ar mitru drānu, noslaukot putekļus un netīrumus. Rūpīgi izvēlieties tīrīšanas materiālus, lai nesabojātu sieta struktūru – izvairieties no raupjiem audumiem un birstēm.

 

Insektu sietu kopšanas padomi

Visiem insektu sietiem ir alumīnija konstrukcijas, kas ir izturīgas un nav pakļautas korozijai. Tomēr, ja sieti tiek atstāti uzstādīti ārpusē nesezonas laikā, ir svarīgi pārliecināties, ka tiem nekas nekait – īpaši jāraugās, lai no jumta nekrīt sniegs vai ledus, kas varētu bojāt sieta rāmjus vai pašu sietu.

Ja insektu sieti tiek noņemti, uzglabājiet tos sausā vietā, lai izvairītos no mitruma un citu apkārtējās vides faktoru ietekmes. 

Pareiza insektu sietu uzglabāšana un kopšana nesezonas laikā ir būtiska, lai tie kalpotu ilgstoši un efektīvi. Neatkarīgi no tā, vai izvēlaties sietus atstāt uzstādītus vai noņemt, rūpīga to kopšana nodrošinās, ka jūsu mājoklis būs pilnībā aizsargāts no kukaiņiem, tiklīdz pienāks nākamā sezona. Sekojot šiem vienkāršajiem padomiem, jūsu insektu sieti kalpos ilgi un uzticami.

 

Ieskaties mūsu blogu sadaļā un iepazīsties ar citiem noderīgiem rakstiem, piemēram, 9 ieteikumi garāžas funkcionalitātes uzlabošanai.