Blogs

Uzskaitot pārākumu: jumta šindeļi IKO Cambridge pret konkurentu

 

Pareiza jumta seguma ieklāšana ir viens no svarīgākajiem faktoriem ilgai un pilnvērtīgai jumta kalpošanai. Taču visbiežāk seguma vājie posmi var raisīties ne vien tā montāžas procesā, bet arī katra seguma tehnoloģijās un dizainā. Kanādiešu jumta seguma ražotājam ar vairāk nekā 65 gadu pieredzi ir uzlabojis Cambridge sērijas segumu. Pateicoties vairākām modifikācijām par labu izturībai un atvieglotam uzklāšanas procesam, IKO sniedz vairāk priekšrocību, ko izjūt gan seguma klāšanas meistars montāžas laikā, gan pats mājas iemītnieks gadu gaitā. RIPO piedāvātie Cambridge Xtreme un Cambridge Xpress bitumena šindeļi kļuvuši īpaši iecienīti un jau ilgus gadus ir top izvēle jumtu tirgū visā pasaulē.

 

Kādas ir galvenās atšķirības, kas izceļ Cambridge Xpress un Cambridge Xtreme segumus starp citiem – īsi un uzskatāmi par svarīgāko!

 

1. Šindeļa izmērs

IKO Cambridge šindelis izceļas ar savām dimensijām – tas ir 1038 mm garš un 349 mm plats, padarot to par lielāko šindeli starp sev līdzīgajiem konkurentiem (Technonicol, Owens Corning, GAF u.c., kas apskatāmi attēlos). Pateicoties lielākam šindeļu izmēram, tie noklāj lielāku jumta platību par iepakojumu, veicina ātrāku seguma montāžu, patērē mazāk naglu un ir izdevīgāki, jo jāiegādājas mazāku iepakojumu skaitu.

Attēlā (pa vidu) redzams, ka apakšējais IKO Cambridge šindelis ir manāmi lielāka izmēra par virspusē novietotu šindeli no cita ražotāja.

 

2. Naglošanas josla

Cambridge Xtreme ir padomājis par īpaši ērtu montāžas procesu, iestrādājot naglošanas joslu 45 mm platumā - divas līdz trīs reizes lielāka nekā citu laminēto šindeļu ražotājiem! Tirgū sastopami arī segumi, kuriem nav atsevišķi atvēlēta vieta naglošanai joslai - tas var var liecināt par zemāku produkta kvalitāti. Neprofesionāļa rokās šāda seguma izvele var sekmēt nevienmērīgu, slikti nofiksētu un nekārtīgu seguma klājumu uz jumta. Platāka naglošanas josla jeb apakšējā plāksne nodrošina precīzāku naglu novietojumu, garantējot ka nagla ir iedzīta cauri visām plāksnes kārtām, kārtīgi noturot šindeļus pie jumta virsmas. 

 

3. Lamināta un līmes sistēma

Lielākā daļa laminēto šindeļu ir veidoti no divām kopā salīmētām daļām, kuras satur kopā speciāli modificēts bitumens. Citu ražotāju piedāvātie segumi izmanto vien trīs līmes joslas, savukārt IKO lamināt satur piecas bitumena joslas. Pateicoties tam, segums uz slīpās jumta virsmas kļūst ievērojami izturīgāks un ilgtspējīgāks par citiem. Tas ir īpaši svarīgi ekstrēmos laikapstākļos un dzīvojot reģionos, kur ir atšķirīgi gadalaiki ar izteikti karstiem, īpaši slapjiem un ļoti aukstiem mēnešiem gadā.

 

4. Līmes aizsardzība

Līmes aizsardzības kvalitāte liecina par seguma noturības rezultātiem pie spēcīgām vēja brāzmām un stipra slīpā lietus – tieši šādos apstākļos zemas kvalitātes šindeļi var tikt norauti vai ieplēsti un laist cauri mitrumu. Vairums segumu ražotāju iestrādā vienu līmes līniju šindeļa ārējā daļā. IKO Cambridge šindeļu plāksnēm ir iestrādāta dubulta aizsargslāņa līmes līnija kas efektīvi pasargā kritisko zonu no ūdens iekļūšanas starp seguma plāksnēm. Šindeļi ir cieši piekļauti viena otrai, neatstājot "kabatas" un stabili noturas vietā arī ekstrēma vēja laikapstākļos.

 

5. Griezuma leņķis

Pretstatā daudzu citu ražotāju risinājumam, IKO Cambridge izvēlējies veidot segumu ar taisnu griezuma leņķi, kamēr citi ražotāji piedāvā nedaudz ieslīpu šindeļu griezumu un pavisam šauru naglojuma zonu (vai neiekļauj to vispār). Platāka naglošanas josla ļauj veikt ātrāku, ērtāku un izturīgāku seguma montāžu, kā arī palīdz uzklāt nākamo seguma daļu pēc iespējas taisnāk. IKO inženieri izvēlējušies veidot šindeļus ar taisno griezumu, lai tie savā starpā labāk saplūst un taisni sarindojas viens virs otra tā, lai nav redzama vieta, kur tiek uzklāta nākamā bitumena loksne.

 

 

Pateicoties izcilai Cambridge kvalitātei, pārdomātam dizainam un detaļām, kas ne vien atvieglo seguma montāžu, bet arī pagarina tā dzīves ilgumu un kalpošanas kvalitāti, inovatīvaie IKO Cambridge Xtreme un Xpress segumi ir pārliecinoša izvēle jebkuram mājokļa jumtam;

  • Lielāks šindeļa izmērs - 1038 x 349 mm
  • Platāka plāksne un naglošanas josla - 45 mm un 35 mm
  • Izturīgāka līmes sistēma - 5 joslas
  • Taisnais griezuma leņķis - precīzāks novietojums un neredzamas savienojuma vietas

 

 

Aplūko IKO Cambridge Xpress segumu, spiežot šeit.

Aplūko IKO Camridge Xtreme segumu, spiežot šeit.