Blogs

21. gadsimta komforts un drošība ar garāžu vārtu aksesuāriem

Automātika

Mūsdienīgi, ērti un droši vārti nav iedomājami bez piemērotas vārtu automātikas. Automātiku klāsts tirgū ir pietiekams, taču svarīgi izvēlēties piemērotāko savam budžetam un vēlmēm – vārtu izmēriem, svara un vēršanas biežuma jeb cikliem dienā. Tāpat, jāpatur prātā vai nākotnē būs aktuāla komforta pilnveidošana ar aksesuāru iegādi - lai tie ir pieejami pie Jūsu izvēlētā automātikas ražotāja, vai ir saderīgi ar to.

Ripo piedāvā pārbaudītu un kvalitatīvu vārtu automātiku divās cenu kategorijās – gan itāļu ražotāja Beninca, gan vācu Marantec vārtu automātika un aksesuāri ir kvalitatīvi, uzticami un ar daudzu gadu pieredzi.

Ja garāžas budžets ir ierobežots, un nelielus vārtus vēlaties aprīkot ar standarta automātiku, kas veic pamata vārtu atvēršanas un aizvēršanas funkciju, tad par draudzīgu cenu pieejama kompakta un uzticama Beninca CAB Dumper7 no Itālijas. Tas ir vienkāršs un ērts automātikas komplekts ikdienas lietošanai, piemērots vārtiem ar platību līdz 9m2 un svaru līdz 70 kg. Turklāt, ja privāto darba rīku arsenālā ir pamatinstrumenti un trepes, šo automātiku var uzstādīt un ieprogrammēt paša spēkiem. Atsevišķi nopērkams iebūvējams rezerves akumulators, kas ļaus izmantot vārtus arī brīžos kad pazūd elektrība, kā arī citi aksesuāri, par kuriem var uzzināt, sazinoties ar mums.

 

Ja Jūsu jaunajiem vai esošajiem garāžu vārtiem ir plānots garš mūžs bez atkārtotas automātikas iegādes, vidēja un liela izmēra vērtnei iesakām izcilo Marantec Comfort sērijas automātik. Kvalitatīvais Marantec ražotājs, ar izteiktu vācu kvalitāti un izcilu uzmanību detaļām, tiek uzskatīts par tirgus līderi kas nāk klajā ar jaunākajām tehnoloģijām, kas spēj noturēt augstu kvalitātes līmeni. Par vienu pakāpienu augstākā cenu kategorijā, tas attaisno cerības energoefektivitātes, tehnoloģisko jaunumu, drošības un uzticamības jautājumos, garantējot klusu un uzticamu darbību daudzu gadu garumā. Comfort sērijas automātikai ir īpaši klusa darbība ar vēršanās ātrumu līdz 160 mm sekundē. Domājot par rītdienu, ierīcei ir integrēta enerģijas taupīšanas tehnoloģija un LED apgaismojums. Marantec ir padomājis par vismazākajām detaļām, ļaujot saimniekam aizmirst par raizēm savās ikdienas gaitās. Automātika ir aprīkota ar drošības atdures sensoriem (tie gādā par vārtu kustības apturēšanu gadījumā, ja tie atduras pret šķērsli, kas neparedzēti parādās to ceļā). Tāpat, ierīcei ir pretbloķēšanas sistēma, motors ir grozāms par 90° un vēršanās ir ar saudzīgu un lēzenu kustību sākumā un beigās. Atkarībā no nepieciešamības var ieprogrammēt laika ilgumu atvērtu durvju stāvoklim un apgaismojumam. Komplektā iekļauta viena tālvadības pults, taču papildus var iegādāties papildaprīkojumu, piemēram, garāžas gaismas kontroli, kas ieslēdz garāžas apgaismojumu ar izvēlēto apgaismošanas ilgumu ik reizi, kad darbināt vārtus. Gluži kā Beninca automātikai, var iegādāties akumulatora bateriju, kas darbinās vārtus arī tad, ja pazūd elektrība. Aprīkojuma programma liks vārtiem vērties ciet pēc tam, kad mašīna izbraukusi cauri vārtiem, novēršot gadījumus kad steigā devies prom, bet garāža palikusi atvērta un neaizsargāta.

Uzzini vairāk Comfort 260 automātiku, spiežot šeit.

Foto drošības sensori

Šīs ‘elektroniskās’ acis darbojas uz kustības sensoru principa un tiek uzstādīti, lai novērstu sadursmes. Sensoriem “ieraugot” jebko, kas pakļūst zem vārtiem to darbības laikā, tiek apturēta vārtu kustība vēl pirms tie paguvuši atdurties pret svešķermeni – mašīnu, bērnu, bumbu vai jebko citu, tādā veidā novēršot saskarsmi un iespējamo negadījumu. Šī pavisam mazā (daži cm) un nedārgā ierīce ir efektīva negadījumu novēršanā un ģimenes sirdsmiera nodrošināšanā. Noteikti iesakām aprīkot vārtus ar foto drošību tad, ja ģimenē ir mazi bērni un mājdzīvnieki.

Mazie un teju nemanāmie sensori stiprinās gar vārtu ailes sāniem – to var izdarīt bez profesionāla montētāja palīdzības un process neaizņems ilgāk par 15 minūtēm.  RIPO piedāvātais foto drošības modelis Special 630 ir saderīgs gan ar iepriekšminēto Marantec Comfort, gan ar Beninca CAB automātiku! Vārtu foto drošības sensori ir Eiropas drošības standartu pamatprasība, bez kuras industriālie objekti netiek nodoti ekspluatācijā. Tāpēc zini – ja budžets atļauj izvēlēties vienu papildaprīkojumu automātiskiem vārtiem – šī ir īstā izvēle par labu drošībai!

Uzzini vairāk par foto drošības sensoriem, spiežot šeit.

Tālvadības pults

Vārtu automātika bez savas pults ir teju tik pat neērts koncepts, kā vienas durvju atslēgas uz visu gimeni.  Lai arī katrai automātikai komplektā nāk klāt viena tālvadības pults – nepieciešamība pēc vairākām vai jaunas pults iegādi var rasties tad, ja garāžai ir vairāki lietotāji, vairāki auto, vai arī  ja teritorijā ir ar automātiku aprīkoti teritoriju vārti, jo viena pults ļauj vadīt vairākus ar automātiku aprīkotus objektus. Lai ik reizi nav jāuztraucas par to, kur un pie kā atrodas vienīgā pults, katram pieaugušam vārtu lietotājam (pat tad, ja uz visu ģimeni ir tikai viens auto) būtu jābūt savai tālvadības pultij. Atšķirībā no citiem vadības veidiem, pults ļauj vērt vārtus, neizejot no mājām un neizkāpjot no auto, kas ir īpaši ērti ne tikai sniegotā ziemā un lietainā rudenī, bet arī ikrīta steigā, kad izkāpšanas un manuālais atvēršanas process nozog dārgās minūtes.

RIPO klāstā pieejamas divkanālu, trīskanālu un četrkanālu Marantec Digital tālvadības pultis. Divkanālu pults ļauj vadīt divus objektus, piemēram, divus garāžu vārtus, vai garāžu un teritoriju vārtus. Savukārt četrkanālu pults vada līdz četriem objektiem, piemēram, divus garāžu vārtus, teritoriju vārtus un garāžas apgaismojumu. Ja izvēlies modeli ar statusa indikāciju - pults "parāda" kādā pozīcijā atrodas vārti. Šī ir noderīga nianse aizmāršīgiem rītiem un vēliem vakariem, kad neatceries, vai esi aizvēris garāžu, taču tā vairs nav tiešā redzeslokā.

Uzzini vairāk par Marantec vadības pultīm, spiežot šeit.

Sienas pogas

Sienas pogas princips ir vienkāršs un skaidrs – atvērt un aizvērt garāžas vārtus no iekšpuses, neizmantojot tālvadības pulti gadījumā. To visbiežāk uzstāda garāžas iekštelpās tad, ja tajā var nokļūt caur arī no mājas iekšpuses. RIPO piedāvā divus sienas pogu modeļus ar dažādiem risinājumiem atkarībā no vēlmēm un pogas montāžas iespējām.

Skārienjūtīgai bezvadu pogai piemīt moderns, tīrs dizains, kas izskatās labi uz jebkuras sienas. Tā darbojas uz baterijām, kuras var vienkārši nomainīt. Ērti ir tas, ka pogu var izvietot jebkurā vietā, kur saimniekiem pašiem ērtāk. Šis ir ātrs un vienkāršs risinājums vārtu vēršanai, ja garāža jau ir sen pabeigta, un nav iespēja izvilkt nepieciešamos vadus.

Otrā sienas poga ir klasiska un funkcionāla, piedāvājot vairāk vadības iespēju, tomēr tai ir nepieciešama vadu izvilkšana. Šī sienas poga ļauj ne tikai pacelt un nolaist vārtus, bet arī ieslēgt dzinēja gaismu un bloķēt vārtus, kas Jūsu prombūtnes laikā liedz vārtu vēršanu.

Vairāk par sienas pogām vari uzzināt, sazinoties ar mums.

Kodu atslēga

Kodu atslēga tiek izmantota garāžu vārtu ārpusē. Ievadot PIN kodu, var atvērt un aizvērt vārtus. Mazajās ierīces ir vieglas un kompaktas - tām ir vienkāršs dizains, un pateicoties paceļamam aizsargvāciņam, tik pasargātas no mitruma un ārejo laikapstākļu iedarbības. Kodu atslēga ir ekonomiski vienkāršākais un ērtākais risinājums ne vien garāžu, bet arī teritoriju vārtiem, kur ir daudz lietotāju, piemēram, komerciālos vai industriālos objektos. Šis ir ērts risinājums, ja tālvadības pults nav pa rokai, vai arī nav vēlme iegādāties un sekot līdzi katrai tālvadības pultij – viena kodu atslēga atrisina vārtu vēršanu. Tāpat, atvēršanu ar kodu atslēgu var uzticēt bērnam, neuztraucoties par pults nozaudēšanu.

Vairāk par kodu atslēgām vari uzzināt, sazinoties ar mums.

Pirkstu nospiedumu lasītājs

Vairs nekādu kodu un kombināciju iegaumēšanu! Iespējams, šis ir vizmodernākais veids, kā vadīt vārtus. Ar atbīdāmu aizsargvāciņu un modernu dizainu, mazā nospiedumu lasīšanas ierīce pārlieku neizceļas ar futūristisko izskatu, tāpēc tā labi iederēsies gan moderna, gan klasiska mājokļa fasādē. Pirkstu nospiedumu lasītājs neļaus vadīt vārtus nevienam citam, izņemot ieprogrammētos lietotājus (jeb to pirkstus), tāpēc nav jāuztraucas par sistēmas uzlaušanu vai atslēgas koda uzminēšanu. Viena nospiedumu lasītāja ierīce var vadīt divus vārtus, un tā atmiņā "glabājas” līdz 20 personu “pirkstiem”. Šis ir ērts risinājums ne vien privātīpašumā ar vairākiem auto un ģimenes locekļiem, bet arī komerciālas un industriālas nozīmes objektos, piemēram, noliktavās, ofisos, nelielās ražotnēs, dzīvokļu kompleksos u.tml.

Vairāk par pirkstu nospiedumu lasītāju vari uzzināt, sazinoties ar mums.

 

 

Aprēķini cenu saviem TermoLift garāžu vārtiem un izvēlies automātiku un aksesuārus, spiežot šeit.