Blogs

Garāžu vārti: jūsu mājas drošības pamats

Garāžu vārti ir lielākā kustīgā daļa visā mājā. Tie nodrošina ātru un ērtu iebraukšanu garažā, kā arī pasargā auto un citas telpā uzglabātās mantas. Svarīgi izvēlēties vārtus, kas ne vien ilgi kalpos, bet arī būs maksimali droši visai ģimenei.

Plānojot īpašuma uzlabošanas darbus, katrs saimnieks vēlas atrast drošāko, praktiskāko un izdevīgāko risinājumu savām un ģimenes vajadzībām. Ieguldot līdzekļus mājoklī vai teritorijā, ir svarīgi justies pārliecinātam par savu izvēli un nešaubīties, ka izvēlētais pirkums kvalitatīvi kalpos daudzus gadus. Produkta kvalitāti un ilgmūžību ietekmē daudzi faktori. Svarīgi ir pareiza konstrukcijas uzstādīšana, vārtu biezums, automātikas un atsperu kvalitāte. Tāpat nozīmīgas ir drošības iezīmes, cinkotas vai nerūsējoša tērauda detaļas, vārtu paneļu materiāls, pildījums un krāsojums. Apskatīsim svarīgākos aspektus, izvēloties jaunus garāžu vārtus.

garāžu vārti

Drošība pirmajā vietā

Pat ja ikdienā garāža netiek izmanota kā galvenā ieeja, ir ļoti svarīgi nodrošināt drošību. Zagļi var mēģināt iekļūt mājā caur garāžu, tāpēc vārtu konstrukcijai jābūt izturīgai un biezai. RIPO International garāžu vārti izceļas ar divām metāla plāksnēm, pildītām ar augstākās kvalitātes cieto putu siltinājumu – putupoliuretānu, kuru maksimālais biezums ir 40 mm kā arī ir pieejami 60 mm un 80 mm biezi paneļi - kas ir retums šajā tirgū. Daudzi ražotāji ekonomē, samazinot paneļu biezumu vārtu vidusdaļā, atstājot to lielāku tikai augšējā un apakšējā daļā. Savukārt, RIPO International vārti ir pildīti ar siltumizolējošu materiālu, kas nodrošina ne tikai siltumu, bet arī papildu stabilitāti un izturību. Tādējādi jūs varat būt droši, ka izvēloties RIPO vārtus, jūsu garāža ir labi pasargāta.

ripo vārti

Garāžas telpu un vārtus izmanto ne tikai auto vadītājs un motocikla īpašnieks, bet arī citi ģimenes locekļi. Bērni bieži rotaļājas garāžā, tās tuvumā vai zem atvērtiem vārtiem, tāpēc svarīgi izvēlēties izturīgus un drošus vārtus. RIPO garāžu vārtu pacelšanas mehānismā izmanto vairāku atsperu sistēma – gadījumā, ja galvenā pacelšanas atspere plīst, vārtus savā vietā noturēs pārējās atsperes, saturot vārtus drošībā līdz brīdim, kad serviss nomainīs bojāto atsperi. Tāpat, vārtus var aprīkot ar automātiku un sensoru, kas aptur kustību, ja zem vārtiem nonāk bērns, dzīvnieks vai priekšmets.

garāžas vārti

Visticamākais arī Jūs garāžā glabājat vērtīgas ģimenes atmiņas (fotoalbumi, pirmās bērnu drēbītes vai vectēva relikvijas), dārgu dārza tehniku un instrumentus vai kādu sporta divriteni. Pareizi izolētas telpas un vārtu uzdevums ir pasargāt mantas no ārējiem apstākļiem (mitruma, aukstuma, rūsas veidošanās) un saglabāt tās labā stāvoklī. RIPO garāžas vārtiem ir kvalitatīva siltumizolācija un tajos ir iestrādātas īpašas blīvgumijas, lai lietus un mitrums neizkļūst cauri.

Mūsdienīgi paceļamie garāžas vārti piedāvā lielisku priekšrocību - tiem nepieciešama minimāla brīva telpa. Kā arī tiem ir ērta vēršana ar automātisko garāžas vārtu vadības risinājumiem. Paceļamie garāžas vārti slīd paralēli griestiem, tādējādi mantas un auto var novietot pavisam tuvu vārtiem, neprasot papildu vietu atvēršanai.

paceļamie vārti

Automātika – sinonīms komfortam

Vārtu automātika, nodrošina pilnīgāku drošības un komforta līmeni. Tā paver drošāku izbraukšanu un ikdienas lietošanu. Piemēram, drošas vēršanās tehnoloģija ar sensoriem tūlītēji aptur vārtu kustību, kad tie atdurās pret šķērsli. Ģimenes ar maziem bērniem un mājdzīvniekiem visbiežāk novērtē šāda veida funkcijas. Tālvadības pults ļauj attālināti kontrolēt vārtus. Papildinot vārtus ar moduli “Gudrā māja”, Jūs varēsiet attālināti kontrolēt un pārbaudīt savu vārtu stāvokli caur mobilo viedtālruni no jebkuras pasaules malas, kur Jums būs pieejams internets.

Vienkāršā funkcija ir neticami ērta brīžiem, kad esat mājā un nepametot istabu vēlaties pārliecināties, ka vārti patiešām ir aizvērti. Atkarībā no privātīpašuma veida un ģimenes locekļu skaita, vienas vai vairāku pults vietā, var izvēlēties arī sienas pogu, PIN koda atslēgu un pat pirkstu nospiedumu lasītāju, kas “iegaumē” līdz pat 20 dažādu cilvēku nospiedumiem.

garāžas vārtu automātika

 

Garāžu vārti ir būtiska jūsu mājas sastāvdaļa, nodrošinot ne tikai drošu vietu automašīnai, bet arī aizsardzību vērtīgām mantām un ģimenes locekļiem. Izvēloties RIPO International garāžu vārtus, jūs iegūstat augstākās kvalitātes drošības, izturības un komforta risinājumus, kas atbilst jūsu vajadzībām. 

Izvēlieties garāžu vārtus, kas ne tikai atbilst jūsu mājas estētikai, bet arī nodrošina maksimālu drošību visai ģimenei. Ieguldot kvalitatīvos vārtos, jūs investējat savas mājas drošībā un komfortā ilgtermiņā.

 

Ieskaties mūsu blogā un uzzini vēl citus vērtīgus padomus un ieteikumus.