Blogs

9 ieteikumi, kas uzlabos garāžas funkcionalitāti un mājas kopējo tēlu.

Daži, dzirdot vārdu “garāža”, iedomājas par vietu, kur novietot automašīnu vai dārza piederumus, citi, kaut ko grandiozāku: darba telpu vai pat pilnīgi jaunu dzīvojamo platību. Neatkarīgi no tā, kādiem nolūkiem izmanto savu garāžu, ir svarīgi, lai tā būtu ērta, funkcionāla un organizēta.

Labi organizēta, atjaunināta un ērti iekārtota garāža ne tikai palīdzēs ikdienas darbos un garāžas izmantošanā, bet palielinās arī mājas kopējo vērtību, ja vēlesieties to pārdot. Uzlabojumi, kas nepieciešami garāžai, nereti var raisīt daudz galvassāpju un jautājumu: “Ar ko sākt? Ko labāk darīt, bet ko nē?”. Tāpēc, pirms pārvērt šo, bieži novārtā atstāto telpu, izlasi mūsu ieteikumus un padomus, lai garāžas uzlabojumi būtu jēgpilni un turpmāk tā būtu vieta, kur ir patīkami atrasties.

1. Uzstādiet funkcionālus garāžas vārtus

Smagi un veci koka garāžas vārti, kuri jāatver manuāli, pielietojot spēku, ne tikai rada nevēlēšanos tuvoties garāžai, bet arī pasliktina mājas ārējo izskatu. Veco garāžas vārtu vietā, uzstādiet jaunus, aprīkojiet tos ar automātiku vieglai vārtu atvēršanai un dažādiem drošības elementiem. Iesakām garāžas vārtus izvēlēties toņos, kas izcels mājas individualitāti un papildinās tās kopējo izskatu.

2. Nosiltiniet un vēdiniet telpu

Ja jūsu garāža ir savienota ar māju, ir lietderīgi siltināt garāžas sienas un griestus. Tas palīdzēs aizsargāt Jūs un Jūsu automašīnu no laika apstākļiem. Pārliecinieties, ka garāža tiek pareizi un pietiekami vēdināta, lai mājā neiekļūtu oglekļa monoksīds. Tāpat kā mājās, arī garāžā varat ievietot Maple CO2 monitoru, kas parādīs vai telpā ir pietiekami daudz skābekļa un brīdinās, kad nepieciešams telpu vedināt.

 

3. Izmantojiet gudrās uzglabāšanas stratēģiju

Ir labi, ja nesezonas lietas tiek glabātas garāžā, bet telpas pārblīvēšana ar sporta aprīkojumu, plastmasas peldbaseiniem un tamlīdzīgi var radīt nepareizu priekštatu gan par mājas īpašniekiem, gan pašu māju – tas liek viesiem vai ik vienam, kas ielūkojas garāžā, noprast, ka esat nekārtīgs un nevīžīgs vai, ka mājā nav gana daudz vietas visām Jūsu mantām. Mēs iesakām lietas ievietot plastmasas uzglabāšanas kastēs, kurām ir vāki, lai mantas nenoputētu un uz kastēm atzīmēt, kas tajās atrodas. Tāpat, kastes būtu vēlams novietot, nevis vienkārši uz grīdas, bet speciāli tam paredzētos plauktos pie garāžas sienām. Raugaties, lai plaukti būtu pieskrūvēti pie sienas, garantējot, ka tie neuzgāzīsies kādam virsū, ja nejauši tos aizķers vai pakustinās. Lai grābekļi un lāpstas nemētātos, pie sienas piestipriniet speciāli tam paredzetus dārza rīku turētājus – nepieciešamo vienmēr būs viegli atrast, paņemt un nolikt atpakaļ vietā. Parūpējaties, lai garāžā būtu vieta instrumentiem – šeit lieliski noderēs galds ar atvilknēm.

4. Uzstādiet atbilstošu apgaismojumu

Palūdziet elektriķim uzstādīt gaismas, kas aprīkotas ar kustību sensoriem. Svarīgi, lai tās būtu pietiekami spilgtas, jo tāpat kā mājās, arī garāžā, gaismas daudzumam ir ļoti liela nozīme. LED spuldzes, kas darbojas ar kustību sensoriem, palīdzes ietaupīt naudu ilgtermiņā, jo nekad neaizmirsīsiet izslēgt gaismu, atstājot telpu. Lai iegūtu papildus dabīgo apgaismojumu un padarītu garāžu mājīgāku, iesakām izvēlēties garāžas vārtus ar paneļos iebūvētu stiklojumu. Gaiša garāža būs krietni pievilcīgāka un drošāka.

5. Izvēlaties viegli tīrāmu grīdas segumu

Krāsojiet grīdu ar epoksīda pārklājumu, lai to būtu viegli tīrīt. Betons ir porains, bet, ja to nokrāsosiet, eļļa no automašīnas netraipīs grīdu, turklāt, to būs viegli tīrīt.  Krāsota grīda garlaicīgo betonu parādīs pavisam citā, izsmalcinātā gaismā.

6. Pievienojiet vairāk elektrības kontaktligzdu

Ja Jūsu garāžā vēl nav kontaktligzdu, ierīkojiet vairākas ūdensnecaurlaidīgas elektrības kontaktligzdas garāžas sienā. Tās, protams, būs papildus izmaksas, bet komforta ziņā, pavisam drīz sapratīsiet, ka Jums tas bija vajadzīgs – vairs nekādu pagarinātāju no mājas un kāju ķeršanos vados. Turklāt, ugunsdzēšamā aparāta novietošana garāžā, vienmēr ir laba ideja.

 7. Pievienojiet personāldurvis

Pat tad, ja Jūsu garāžai ir ieejas durvis no mājas, iesakām apdomāt personāldurvju iebūvi, kas manāmi atvieglos iekļūšanu garāžā no āras. Darot dārza darbus, nebūs jāiet iekšā mājā, lai nokļūtu garāžā vai jāver vaļā un ciet lielie garāžas vārti katru reizi, kad kaut kas nepieciešams. Personāldurvis ir iespējams pieskaņot garāžas vārtiem, turklāt, tās ļoti atvieglos Jūsu ikdienu.  Atsevišķa ieeja ir liels un svarīgs uzlabojums, turklāt, personāldurvis var ierīkot arī jau esošos vārtos.

8. Dodiet vietu automašīnai

Lai vai ko Jūs uzglabātu un kādiem nolūkiem izmantotu garāžu, atceraties, ka, galvenokārt, tā ir vieta auto novietošanai. Izmantojiet brīvo garāžas vietu kā noliktavu vai darba telpu, bet vienmer rūpējaties par to, lai būtu ērti novietot un piekļūt, kā arī, izkļūt no auto, kad tas nepieciešams. Garāža ir kā Tava auto mājas, rūpējies, lai tā būtu sausa, ērta un droša vieta.

9. Uzturiet kārtību garāžas ārpusē

Nereti, garāža ir pirmais, kas tiek pamanīts, piebraucot pie mājas. Ja garāža ir sakopta un funkcionāli iekārtota iekšpusē, ir svarīgi, lai tā tāda būtu arī no ārpuses. Radiet lielisku pirmo iespaidu par savu māju, uzturot kārtību arī pie garāžas – tīras garāžas durvis, apgaismojums pie tām un sakopts piebraucamais celiņš, kalpos ka lieliska Jūsu un Jūsu mājas vizītkarte.